BELÇİKA TRABZONLULAR DERNEĞİ BELÇİKA’DA YAŞAYAN TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİN GÖZÜ, KULAĞI, SESİDİR. BELÇİKA’DA TRABZON KÜLTÜRÜNÜN YAŞANMASI VE YAŞATILMASI İÇİN BEKLENTİLERİNİZİ, İSTEKLERİNİZİ, ÖNERİLERİNİZİ VE ELEŞTİRİLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN..

TRABZON

Mutfak

New added page by navigation as Mutfak

Hamsili Pilav

By Admin23 Aralık 2012

Hamsili Pilav

Karadeniz'in olmazsa olmazı Hamsili Pilavı...

Trabzon yöresel yemeği.

Malzemeler:

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayıp süzün. Hamsiyi temizleyip (kılçığını çıkarın), kafa ve kuyruğunu kesin. Balıkların yarısını 30-35 cm çaplı bir tepsiye etli kısmı dışarıya dönük şekilde yuvarlak olarak dizin.

Orta hararette fırında 25-30 dk pişirin. Bu arada bir tencerede yağı eritin ve erimiş yağda soğan, dolmalık fıstık ve tuzu döndürün. Pirinci ekleyerek 5-6 dk yağda kavurun. Kuş üzümlerini, şekeri, naneyi ve ılık suyu ekleyin. İyice karıştırın. Su kaynayınca ateşi kısın ve 8-10 dk daha pişirin. Pirinç suyunu çekince, pilavı fırınlanmış balıkların üzerine yayın ve balıkların diğer yarısını sırtları dışarı gelecek şekilde yerleştirin ve orta ısıdaki fırında 30 dk daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Fıkra

New added page by navigation as Fıkra